Training weerbaarheid voor kinderen

geplaatst in: Trainingen | 0

Training weerbaarheid voor kinderen

Een weerbaar kind kan voor zichzelf opkomen met respect voor de ander. Weerbaarheid komt voort uit zelfvertrouwen en het kennen en aangeven van je eigen grenzen. In deze tijd waarin over je grenzen heen gaan aan de orde van de dag lijkt te zijn, is het goed om kinderen al te leren hun eigen grenzen goed te bewaken, zeker als dat niet hun sterkste punt is. Als je weerbaar bent als kind, ben je vrijer om je te ontwikkelen zoals bij jou past.

 

Speels leren weerbaar te zijn

In 2016 start ik daarom met speelse trainingen weerbaarheid voor kinderen van 6-9 en van 9-12 jaar. De trainingen zijn erop gericht dat het kind voelt wat het nodig heeft en dat op een goede manier kan uiten. Speels, want kinderen leren door te spelen en uiten zich ook in hun spel. De training start bij voldoende deelname.

 

Wanneer is deze training geschikt?

Deze trainingen zijn zeer geschikt voor kinderen die:

  • zich niet goed durven te uiten of zichzelf niet durven te laten zien
  • vaak denken dat een ander beter is
  • problemen hebben in de omgang met andere kinderen of volwassenen zoals angst om vragen te stellen, weinig initiatief nemen, zacht praten, zich afhankelijk opstellen, oogcontact ontwijken, moeite met ruimte innemen
  • moeite hebben met grenzen, zowel over grenzen heen blijven gaan als te weinig eigen grenzen aangeven.

De training omvat 12 wekelijkse bijeenkomsten voor de kinderen. Dat zal op een vaste dag en tijd zijn en in overleg worden vastgesteld.

 

Begeleiding voor ouders

Voor ouders zijn 4 avonden ingeruimd om hun kind zo goed mogelijk te kunnen begeleiden in dat wat het in de training leert. De data voor de ouderavonden zullen worden ingepland in overleg.

 

Contact

Meer weten? Stuur me dan even een berichtje op info@speltherapiedrenthe.nl of vul het contactformulier in.

 

Direct contact, button