Tarieven en zorgverzekering kindercoaching en kindertherapie

Tarieven en vergoedingen

Tarieven

Kennismakingsgesprek kosteloos en vrijblijvend
Intakegesprek € 50,- (90 minuten)
Speltherapiesessie € 68,- (45 minuten)
Oudergesprek € 68,- (60 minuten)

Indien ouder(s) onder bijstandsniveau verdienen en geen vergoeding krijgen van de zorgverzekeraar, zijn in overleg lagere tarieven mogelijk.

Vergoedingen

Er zijn op verschillende manier vergoedingen mogelijk:

Via de gemeente:

Vanuit de jeugdwet is vergoeding door de gemeente mogelijk. Ik heb een contract met de gemeentes Aa en Hunze, Assen, Tynaarlo, Noordenveld en Midden Drenthe. Hiervoor is een verwijzing van de huisarts of van het CJG in je gemeente nodig.

Woon je niet in een van deze gemeentes, dan zijn er vaak ook wel mogelijkheden. Daarvoor kan je terecht bij het CJG van je eigen gemeente.

Via de Zorgverzekeraar:

Een groot aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt (een deel van) de kosten vanuit de aanvullende pakketten. Informeer altijd of je zorgverzekeraar de behandelingen vergoedt. Hier is een overzicht te vinden van de zorgverzekeraars die speltherapie vergoeden. Hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

De volgende codes zijn van belang als je vergoeding aanvraagt bij je zorgverzekering:

FVB / NVVS Opgenomen in het Register vaktherapie onder nr: 108510
RBCZ licentie nummer: 209224R
AGB code praktijk: 90060434
AGB code speltherapeute: 90100838

KvK nr 63541661

Een verwijsbrief van je huisarts in niet nodig voor de zorgverzekeraar.

Via de belastingopgave

Mocht je geen vergoeding via je verzekeraar of gemeente kunnen krijgen, dan kunnen er mogelijkheden zijn om de therapie op te geven via de belastingopgave. Dan is er echter wél een verwijsbrief van de huisarts nodig. Meer informatie hierover kan je opvragen bij de belastingdienst.

 

Betaling

De factuur wordt verzonden per e-mail. Betaling dient plaats te vinden binnen 14 dagen op rekeningnummer: NL42 ASNB 0950 3451 99. Indien de verschuldigde bedragen niet tijdig zijn betaald kan de speltherapeut de therapie (tijdelijk) staken zonder dat zij daarvoor op enige wijze schadeplichtig kan worden gesteld.

 

Afspraak afzeggen

Mocht een afspraak niet door kunnen gaan, dan kan de afspraak minimaal 24 uur van tevoren worden afgezegd. Bij afspraken die niet tijdig worden afgezegd, wordt de afspraak alsnog in rekening gebracht.