Speltherapie kinderen | Kindertherapie | Kindercoaching

Ervaringen van ouders

Speltherapie van een meisje van 9

De therapie die onze dochter heeft gehad paste heel goed bij haar voor haar op een speelse manier. De vinger is zeker op de goede plek gelegd en we hebben aan het einde van de sessies goede handvatten gekregen. Ik kan het elke ouder met een kind die een vraagstuk heeft aanraden.
Het contact met Margaretha is ook heel laag drempelig, we hebben een fijne tijd gehad.

Speltherapie van een meisje van 7

Onze dochter (7) liep er tegen aan dat het samen spelen met andere kinderen niet altijd gemakkelijk ging. Margaretha had snel het probleem helder en ging er in de spelkamer mee aan de slag. Onze dochter leerde steeds beter haar gevoelens verwoorden en haar angst “om het fout te doen/afgewezen te worden” aan te gaan. Margaretha had naast oog voor onze dochter, ook oog voor haar omgeving. Wat kunnen wij als ouders doen om steun te bieden aan haar maar ook hoe een leerkracht helpend kan zijn.
Onze dochter ging met veel plezier naar de therapie. Ze zei:”mama, ik ben blij dat je haar ontmoet hebt.”

Speltherapie van een jongen van 4

Van een lusteloze jongen die zich snel boos en gefrustreerd voelde, is onze zoon (4 jaar) nu veel vrolijker en veel minder snel boos. En sindsdien staat hij ook meer open voor contact met andere kinderen en vindt daardoor ook meer aansluiting bij leeftijdsgenoten. Deze verandering komt mede dankzij de therapie die hij bij Margaretha heeft gevolgd. De warme, ongedwongen en respectvolle benadering van Margaretha voelde voor hem en ook voor ons heel prettig. Het heeft hem het vertrouwen gegeven om zijn emoties middels spel te kunnen uiten. Daarnaast hebben wij als ouders ook tips gekregen om hem te ondersteunen. Deze tips gebruiken wij nog steeds.

Speltherapie van een jongen van 7

Soms gebeuren er dingen in het leven die heel vervelend zijn en waardoor je keuzes moet maken die heel moeilijk zijn. Zowel voor jezelf als voor je kinderen. Zo ook bij mij. Keuzes die het beste waren voor mijn jongetje. Mijn altijd vrolijke opgewekte kereltje. En toch hebben de dingen die gebeurt zijn en de keuzes die daar op volgden mijn jongetje behoorlijk beschadigd. Hij werd boos, dwars, verdrietig, heel ongelukkig en uiteindelijk vroeg hij mij van Mama wat doe ik op de wereld. Ik kan maar beter dood zijn. Kortom ik was mijn onbezorgde kerel kwijt en dat terwijl hij pas 8 was. En het ergste was dat ik hem niet kon helpen. Wat een machteloosheid voel je dan. Samen hebben we vreselijk gehuild en ik heb hem beloofd dat we er voor gaan zorgen dat hij weer gelukkig zou worden. Dan moet je op zoek want je hebt wat beloofd. Na veel kijken en zoeken kwam ik bij Margaretha terecht. Maar even gebeld, met het kereltje heen want hij moest het ook wel zien zitten natuurlijk. En wat was dat fijn. Het klikte goed met Margaretha en hij ging iedere week met heel veel plezier heen. Ook de gesprekken die ik had waren super. Stukje bij beetje zag ik mijn jochie veranderen. Hij werd rustiger, de boze buien werden minder, hij stelde zich weer open naar anderen. Na een paar maanden had ik mijn vrolijke kerel weer terug en konden we stoppen met de speltherapie. Dat was wel een moeilijk momentje want het is natuurlijk super dat je iets af kan sluiten maar ook spannend hoe het verder zou gaan. En wat ben ik nog steeds dankbaar dat ik door Margaretha en haar speelkamer mijn kind terug heb. We zijn nu weer wat verder en het gaat nog steeds super met mijn jochie. Tuurlijk is er nog wel es wat maar daar komen we samen prima uit. En mocht er ooit een terugval zijn dan weten we Margaretha zeker weer te vinden.

Speltherapie van een meisje van 10

De therapie is bedoeld voor het kind, maar ook ouders leren heel veel! Onze dochter is met veel plezier heen gegaan en heeft het er nu, 3 maanden later, nog wel eens over. Ze heeft meer vertrouwen gekregen en durft het ook aan ons als ouders te vertellen als ze iets lastig vindt. Dan zegt ze ook echt: als ik geen speltherapie had gehad had ik het niet gedurfd!

Speltherapie van een meisje van 8

Wij hebben de speltherapie bij Margaretha als heel plezierig ervaren net zoals onze dochter. Zij is ook altijd met veel plezier gekomen. Ze heeft veel baat gehad bij deze therapie. Margaretha verdient dan ook onze hartelijke aanbeveling.

Speltherapie van een jongen van 4

Margaretha is er echt voor het kind. Tijdens het spelen krijgt het kind alle ruimte om zichzelf te zijn. Mijn zoon vond het heerlijk om te komen spelen. Als moeder kreeg ik handvaten en voelde ik me gesteund.